Informatie

Sportpark Marinus van Rooijen rookvrij!

By juni 1, 2020 No Comments

Ons sportpark is vanaf vandaag rookvrij.

Met uitzondering van een daarvoor aangegeven rokersplek. Dit om te vermijden dat rokers het gevoel krijgen er niet meer bij te horen. We snappen dat het lastig is en daarom gaan we stap voor stap en faciliteren we ook de mogelijkheid om onder leiding van een professionele coach te stoppen met roken.

Daartoe kunnen vanaf half september gemotiveerde sporters, supporters en vrijwilligers die willen stoppen met roken, op afspraak terecht bij een geaccrediteerde stoppen met roken coach, Rosaline Ratering McDonald uit Stokkum. De persoonlijke coaching zal plaatsvinden op het sportpark, op maandagavonden tussen 18 en 22 uur. Ook telefonische coaching, op andere dagen van de week, behoort tot de mogelijkheid. Een traject duurt 3 maanden en wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Geïnteresseerden kunnen alvast een mail sturen naar: info@gezondeleefstijlcoach.nl

Naast stoppen met roken coaching kunnen leden van FC Bergh bij de gezonde leefstijlcoach terecht voor voedings- en leefstijladvies. ‘Hiervoor zijn vergoedingen van de aanvullende verzekering beschikbaar. Een gezonde leefstijl vergroot de weerbaarheid, ook tegen corona,’ aldus Rosaline Ratering McDonald, die in het dagelijks leven opleidingen en cursussen geeft op het gebied van gezond leven. Meer informatie via: www.gezondeleefstijlcoach.nl

Vragen

Het ligt in de bedoeling rond september een informatieavond te organiseren voor belangstellenden, onder voorbehoud van de richtlijnen van de overheid ten aanzien van corona. Vragen die dan beantwoord worden zijn o.a.:

  • Wat kan ik verwachten als ik wil gaan stoppen met roken?
  • Hoe kan ik het beste omgaan met afkickverschijnselen?
  • Wat kan ik doen om te voorkomen dat ik dikker wordt als ik stop met roken?
  • Welke voordelen levert het me op korte termijn op?
  • Kan ik nicotinevervangers krijgen? Worden die ook vergoed?

Rookvrije generatie

FC Bergh haakt met deze maatregelen actief in op landelijke initiatieven zoals Rookvrije Generatie (www.rookvrijegeneratiel.nl) en Rookvrije Voetbalstadions per 2020-21 (www.rookvrijevoetbalstadions.nl).

Wij vertrouwen op ieders medewerking om dit tot een succes te maken; Van de rokers verwachten wij dat zij het opsteken van een sigaret zulken beperken tot de daartoe aangewezen plek. Van alle bezoekers dat zij rokers die zich niet aan de afspraak houden, op een nette manier aan zullen spreken. Er vanuit gaande dat hij of zij de bordjes ‘rookvrij sportpark’ over het hoofd heeft gezien.

Samen met FC Bergh naar een rookvrije generatie!