Informatie

Nieuw dames 3 elftal bij FC Bergh!

By juni 25, 2021 No Comments

Vrijwilligers die het bijltje erbij neer zouden gooien en leden die massaal zouden afhaken. De toekomstscenario’s voor voetbalverenigingen na corona, waren niet bepaald rooskleurig.

Gelukkig is FC Bergh dit alles bespaard gebleven. Onze vrijwilligers staan te trappelen om weer te beginnen en ons ledenbestand groeide zelfs. Met daar bovenop ook nog eens de aanmelding van een compleet damesteam waardoor we volgend seizoen met 3 dameselftallen aan de competities deel gaan nemen.

Aan Daniek Eskens,  een van de ‘aanstichters’ van dat nieuwe team , vroegen we daar meer over:

Hoe het allemaal is begonnen? In het begin waren we met een paar meiden, die het heel leuk leek om samen te voetballen. Na het nuttigen van een paar wijntjes hebben we de stoute schoenen aangetrokken en FC Bergh gevraagd of het mogelijk was om een vriendinnenteam op te richten. Daar waren ze gelukkig direct enthousiast en wij natuurlijk ook. Daarna zijn we gaan rondvragen en is ons team steeds groter geworden.

Hoe het trainen de afgelopen tijd ging? Ondanks corona hebben we de afgelopen maanden lekker doorgetraind. Wel merkten we dat er steeds nieuwe corona-schema’s kwamen waardoor onze trainingstijden regelmatig veranderden. Maar al met al waren het toch hele fijne trainingen met dank aan onze trainers!

De nieuwe Lieke Martens? Nee, die hebben we nog niet ontdekt binnen ons team maar dat kan nog komen als we dadelijk competitie gaan spelen. Wie weet!

Onze verwachtingen voor het komend seizoen? Die zijn natuurlijk hoog gespannen. We kijken er naar uit om competitiewedstrijden te gaan spelen en om daarna natuurlijk met ons hele team aan de derde helft te kunnen beginnen!

Wanneer ons seizoen geslaagd is? We hopen natuurlijk op een kampioenschap maar als we zelf tevreden zijn over ons spel en er veel lol aan beleven, zullen jullie ons niet horen klagen!

Ook lid worden van FC Bergh? Meiden die erover denken om ook lid te worden van FC Bergh, zou ik willen aanraden om zich snel aan te melden. FC Bergh is een gezellige en leuke club ook als je nog veel moet leren. Je bent altijd welkom en natuurlijk ook bij ons team!

Tenslotte? Als laatste zou ik iedereen bij FC Bergh die ons de afgelopen maanden heeft geholpen en natuurlijk onze trainers willen danken want zij hebben er samen voor gezorgd dat wij lekker kunnen voetballen.

Bij FC Bergh voetballen op dit moment meer dan 200 meiden en dames elk op hun eigen niveau. Lijkt het je leuk om daar deel van uit te maken? Meld je dan via info@fcbergh.nl aan voor een of meerdere gratis proeftrainingen.

Foto: Lia Fierkens: Het gloednieuwe dames 3 elftal, inclusief technische staf.