Informatie

Kump goed!

By oktober 20, 2020 No Comments
‘De meeste voetbalnieuwtjes hoor je langs de lijn en aan de bar. Nu dat er de komende tijd niet inzit, leek het ons een goed plan een aantal fanatieke FC Berghenaren, langs deze weg aan het woord te laten.
 
Te beginnen met Freek Kupers, penningmeester en financieel baken in woelige tijden.
 
1.Om maar gelijk met de allerbelangrijkste vraag in huis te vallen; Hoe gaat het?
Beter dan in juni 2017 dat is zeker want het ongeluk is alweer ruim 3 jaar geleden. Veel progressie gemaakt sinds die tijd en op een paar mankementen na kan ik er goed mee leven. Geloof er heilig in dat er nog meer uit te halen is en wie mij een beetje kent weet dat ik geen genoegen neem met minder.
 
2.Hoe is het om in deze onzekere tijden penningmeester van FC Bergh te zijn?
Bestuurlijk gezien is het een k..periode, je wilt van alles doen om het nog sportiever en aantrekkelijker te maken bij de club maar de omstandigheden maken het er niet makkelijker op. In de zomermaanden dachten we het tij te keren en vooruit te denken over datgene wat we allemaal zouden willen organiseren maar helaas.
 
3.Wat mis je het meest tijdens deze gedeeltelijke voetbal lockdown?
Toch wel de gezelligheid langs de lijn en in de kantine, ff een biertje pakken op een zondagmiddag met de “jongens”. Maar ook het plezier van de jeugd tijdens een potje voetballen, de ouders en opa’s/oma’s die hun (klein)kinderen komen aanmoedigen op een zaterdag.
 
Bestuurder ben je niet alleen om een club richting te geven maar vooral ook omdat je liefhebber bent.
 
4.Van de amateurvoetbalverenigingen geeft 30% aan door corona in ernstige financiële problemen te komen. Moeten wij ons ook zorgen maken over FC Bergh?
Zorgen is een groot woord, al is bij velen niet bekend hoe duur een huishouding met ongeveer 1000 leden is. Gelukkig draaien we met veel onbetaalde vrijwilligers en zijn onze sponsoren ook in deze tijd bereid om hun steentje bij te dragen.
 
Daarnaast ben ik blij dat onze leden ook de afgelopen tijd trouw hun contributies hebben voldaan. Binnenkort gaan we weer contributies innen. Het is erg belangrijk voor FC Bergh dat iedereen dan ook weer aan zijn of haar verplichtingen voldoet.
 
Dus dankzij zij bovenstaande kunnen we ons hoofd tot op heden boven water houden. Waarvoor hulde aan iedereen!
 
5.Naast penningmeester ben je ook een fanatiek volger van ons 1e elftal, ervan uitgaande dat er binnen afzienbare tijd weer wordt gevoetbald, wat zijn jouw verwachtingen voor komend seizoen?
Dat er talent in dit elftal zit staat buiten kijf. Ik kan genieten, zonder namen te noemen, van heel veel voetballers bij het 1e en van het elftal in zijn totaal. Je kon het al een aantal jaren bij de jeugd aan zien komen dat er perspectief was voor toekomst. Ik verwacht dan ook dat we bij de eerste drie zullen eindigen en hoop daarnaast op een periode en, als we er rijp voor zijn, promotie richting 3e klasse.
 
6.Wil je verder nog iets kwijt?
Mijn lijfspreuk is “kump goed” en daarmee wil ik kwijt dat er ook een tijd komt dat we zullen zeggen het was een vervelende periode maar we hebben ons er met zijn alleen goed door heen geslagen.
 
Dus wat mij betreft ‘kump goed’ en tot binnenkort weer ‘nève d’n draod’ in betere tijden!