Informatie

Doe mee: walking football bij FC Bergh!

By augustus 28, 2021 augustus 30th, 2021 No Comments

FC Bergh begint met walking football: lekker een balletje (laag over de grond) trappen in een wandelend tempo. Geschikt voor de wat oudere voetballiefhebber die graag wil bewegen en het leuk vindt om in een team te spelen.

Op woensdagavond 8 september  om 19 uur is er een eerste kennismaking op het Marinus van Rooijen-sportpark. Iedere belangstellende (m/v) is welkom en kan met een korte instructie naar wens meedoen.

Het achterliggende idee bij FC Bergh is dat we graag zoveel mogelijk mensen de gelegenheid willen bieden op hun eigen niveau in beweging te komen op ons prachtige sportpark.Walking Football is niets meer of minder dan gezond bewegen in een aantrekkelijke spelvorm.

Er wordt op een aangepast veldje gespeeld met teams van 6 tegen 6 waarbij de de doelen zijn verkleind. Er zijn geen keepers en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De naam ‘walking football’ is zeer terecht: rennen is uit den boze, een rush richting doel mag niet. Lichamelijk contact is niet toegestaan, de sliding is uitgebannen. Bij walking football ligt de nadruk op positiespel en dat resulteert in een aantrekkelijk, beweeglijk spelletje. Juist voor de liefhebber waarvoor het ‘gewone’ voetballen inmiddels te veel inspanning vergt, is het een ideale activiteit.

Interesse? Meld je dan aan via info@fcbergh.nl. Na de kennismakingsavond op woensdag 8 september om 19 uur zijn de eerste vijf trainingen gratis en geheel vrijblijvend. Het is de bedoeling dat er ook op vrijdagochtend vanaf half 11 gespeeld kan worden. Hein Schreur en Erik Meuleman nemen de begeleiding van het walking football bij FC Bergh op zich. Ze hebben hulp toegezegd gekregen van oud De Graafschapspeler en walking-football ambassadeur André van der Leij en oud-topzaalvoetballer Carlo Monasso. Zij verzorgen binnenkort demonstraties voor de potentiële kandidaten van walking football bij  FC Bergh.

Op de foto: Walking-football ambassadeur André van der Leij